Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Επειδή οι καιροί που μας έρχονται θα είναι πολύ δύσκολοι και πάντα πρέπει έσω έτοιμος!!!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ
Η Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου χορηγείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής μόνιμης κατοικίας του κατόχου. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

1. Ο ενδιαφερόμενος κάνει αίτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του για να του χορηγηθεί πρώτα Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου.  Για την αίτηση απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα και ένα πιστοποιητικό από Νευρολόγο, Ψυχίατρο ή Παθολόγο.
Μετά την προσκόμιση των ανωτέρω στο αστυνομικό τμήμα ασφαλείας, ζητείται υπηρεσιακά το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου τύπου Α του ενδιαφερόμενου. Για να εκδοθεί η Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου χρειάζεται χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριάντα ημερών (η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στην αποστολή του ποινικού μητρώου)

2. Όταν εκδοθεί η Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου, την παραλαμβάνει και πηγαίνει στο κατάστημα για την αγορά κυνηγετικού όπλου (ή και σε ιδιώτη αν πρόκειται για μεταχειρισμένο)

3. Πηγαίνει και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα και υποβάλλει:

α. Δύο φωτογραφίες
β. Την Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου
γ. Το Τιμολόγιο Αγοράς του Κυνηγετικού Όπλου (ή – σε περίπτωση που το όπλο αγοράζεται μεταχειρισμένο – σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του Πωλητή με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής και η προηγούμενη Άδεια Κατοχής του όπλου)
δ. Παράβολο 3 € του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (από τη Γενική Τράπεζα)

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα – διαφορετικό ανάλογα με το αστυνομικό τμήμα – ο ενδιαφερόμενος παραλαμβάνει την Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου