Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη...Ορολογίες για να μην μας δουλεύουν!

Παρακάτω παραθέτω την σημασιολογία όρων που χρησιμοποιούνται στην σήμερον ημέρα -και στα παλαιότερα χρόνια- στην πολιτική-κοινωνική-οικονομική-αστική κτλ. τάξη, ώστε να γνωρίζουμε τί είναι είναι τί, τί σημαίνουν και πώς οι "σωτήρες" μας και οι "εργατοπατέρες" -και όχι μόνον- χρησιμοποιούν αυτές τις ορολογίες για να μας μπερδεύουν και να μας απροσανατολίζουν, κοινώς να μας δουλεύουν κανονικότατα!

Γι'αυτό εκτός απο την γνώση της μούντζας και του "φαφλατατισμού" (πρός το πολιτκό και κομματικό σκυλολόι της σημερινής Ελλάδας)-τα οποία παρεπιμπτόντως δεν αποδίδουν λύση στα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματά μας- ας μάθουμε τους όρους και τις έννοιες, τις οποίες χρόνια τώρα μας αποκρύπτουν την σημασία τους και χρησιμοποιούν προς όφελός του και εναντίον μας.

Ας γίνουμε λοιπόν ενήμεροι Ελλήν πολίτες και ας "πολεμήσουμε" την φωτιά με φωτιά.


Φιλικά

Ε.Σ.Α




"Μπανανία" είναι μια χώρα, η οποία χαρακτηρίζεται από τη διαφθορά και την υποτέλεια απέναντι στους ιμπεριαλιστές. Χώρα, στην οποία υπολειτουργούν οι θεσμοί στο σύνολό τους. Χώρα, την οποία λεηλατούν οι ιμπεριαλιστές, γιατί την έχουν προδώσει οι ηγέτες της. Τη "Μπανανία" την καταλαβαίνει κάποιος από πολύ απλά πράγματα. Την καταλαβαίνει, βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί της και βέβαια οι ηγεσίες της. Την καταλαβαίνει, βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι ηγεσίες διαδέχονται η μία την άλλη.
Όταν σε μια χώρα όλοι οι πολιτικοί είναι ταυτόχρονα και βουλευτές, υπάρχει πρόβλημα. Όταν οι κομματάρχες είναι ταυτόχρονα πρωθυπουργοί ή αρχηγοί αντιπολίτευσης, υπάρχει πρόβλημα. Όταν ο κομματάνθρωπος, που είναι πολιτικός, είναι ταυτόχρονα και βουλευτής και υπουργός δικαιοσύνης, τότε αυτή η χώρα δικαιούται να βρίσκεται στο κέντρο της Αφρικής. Όταν ο κομματάνθρωπος, που είναι βουλευτής και υπουργός, απολαμβάνει ασυλίας, τότε αυτή η χώρα δικαιούται να βρίσκεται στο κέντρο της ζούγκλας της Αφρικής. Όταν ένας πρόεδρος ενός ταξικού οργάνου, όπως είναι η ΓΣΣΕ, είναι ταυτόχρονα και μέλος του εκτελεστικού γραφείου ενός κόμματος, τότε αυτός ο λαός δικαιούται να ζει πάνω στα δένδρα της ζούγκλας. Όταν ο λαός τρέχει να τους ψηφίσει όλους αυτούς, για να τον κυβερνήσουν, δικαιούται να τρώει μπανάνες και να μην διαμαρτύρεται.

Το παραπάνω είναι απο την σελίδα του Παναγιώτη Τραϊανού www.eamb.gr "ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΕΑΜ'Β"
Για να διαβάσετε και τα υπόλοιπα, κάντε κλίκ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου