Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ρωσοφοβία ή Ρωσοκριτική;

Ψάχνωντας σήμερα στα μπλόγκς, έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο του μπλόγκ taxalia, με τίτλο "Επίσκεψη Ρώσου ΥΠΕΞ στη FYROM. Τι θέλουν οι Ρώσοι;" Και πιό κάτω με κόκκινα γράμματα "Οι αναγνώστε του taxalia αρθρογραφούν".

Το κείεμενο λοιπόν έχει ώς εξής:



Οι αναγνώστες του taxalia αρθρογραφούν
Σήμερα συναντάται ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας με την ανωτάτη πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ. Το ειδικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι ότι ο Λαβρωφ θα υποστηρίξει έντονα την «Μακεδονική Ιστορια».
Το μήνυμα είναι τριπλό ή καλυτερα τετραπλό.

1) Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται ακόμα για τα Βαλκάνια ως γεωγραφική περιοχή Σλαβικού, οικονομικού και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος(Σερβία, πΓΔΜ).
2) Ενδυναμώνουν την πολιτιστική σχέση τους με την πΓΔΜ, ως αδελφό έθνος. Μάλιστα Σκοπιανά μεσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Λαβρωφ θα παραδώσει στον Γκρουεφσκι αρχεία από το Ρωσικό ΥΠΕΞ που πιστοποιούν την ύπαρξη του «μακεδονικού» έθνους και του αγώνα του για ανεξαρτησια από τον 18ο αιώνα. Αυτή η κίνηση εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλαδα μιας και θα σφυρηλατήσει και θα αναγνωρίσει πιο εντονα από ποτέ από πλευρας Ρωσίας, τη «μακεδονική» ταυτότητα (ΕΘνος, Πολιτισμο, Γλωσσα). Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα εχουν και οι δηλώσεις του Ρωσου κατά τις οποίες αναμένεται να πάρει θεση για το ζήτημα της ονομασίας και πιθανόν και της ταυτότητας (με μια εμμεση αλλα ενδεικτικη αναφορά). Ισως η Ρωσια προχωρησει και παραπερα και δηλώσει αν θα ακολουθούσουν και υιοθετήσουν την λύση που θα προκυψει από την διαδικασία με τα ΗΕ (το πιθανότερο), ή αν ούτος ή άλλως θα αναγνωρίζει συνταγματικά την πΓΔΜ ως «Μακεδονία» ανεξαρτήτως της λύσης στα ΗΕ. (το απευκταίο)
3)Τα Σκόπια παίζουν ένα παιχνίδι τώρα που οι σχέσεις τους με τις ΗΠΑ δεν είναι οι καλύτερες. Μπορουμε να κοιτάξουμε και άλλου. Οι Ρωσοι αυτό θα το εκμεταλλευτούν. Το τελευταίο αν το παιξουν ευθαρσώς και δυνατά οι Σκοπιανοι μαλλον θα φανε το κεφαλι τους, αλλα δεν τους εχω για τοσο χαζούς.Ας μην ξαχναμε ότι οι Αλβανοι δεν βλεπουν τους Ρωσους με καλο ματι.
4) Μια παραπανω υποστήριξη της πΓΔΜ από την Ρωσια στο θεμα της ονομασιας αλλα κυρίως σε αυτό της ταυτότητας, θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα της Ρωσίας και της εντονης δυσαρέσκειας της, λογω της φιλοαμερικανικης στροφης τη Ελλαδος και του αποκλεισμου/παγωμα ρωσικών εξοπλιστικών.

Γνωμη του γράφοντα, είναι να κοιταξει η Ελλαδα πιο μακρυα και να εκμεταλλευθει τις συγκύριες όσο μπορει. Καμία Αμερικη ή Ρωσια δεν είναι φίλα προσκειμενη στην Ελλαδα αν δεν εχει οικονομικό συμφερον. Ας μη βιαζομαστε λοιπον να περνουμε φιλορωσικες ή φιλοαμερικανικές θεσεις. Στην παρουσα μαλιστα συγκιρια θα τολμουσα να πώ ότι μαλλον καλα κανουμε και ειμαστε πιο κοντα στην Αμερικη. Ισως και να λαθεύω αλλα το μονο σιγουρο είναι ότι στην Εξωτερικη πολιτικη δεν χωρουν συναισθηματισμοί.


Πετρος

petrakisp@gmail.com


Η δική μου λοιπόν απάντηση είναι η εξής:


1ον) Ναί, όντως ενδιαφέρονται οι Ρώσοι για τα Βαλκάνια γεωπολιτικά οπώς ΚΑΙ γεωστρατηγικά! Μην ξεχνάμε ότι πρίν λίγο καιρό η "δεσποινίς" Κλίντον προσπάθησε να "πλησιάσει" Σερβία και Πολωνία και να τους πείσει για αντιπυραυλικά συστήματα στην χώρα τους, για δήθεν επιθέσεις απο το Ιράν. Σύμφωνα μ'αυτό πιστεύω κάνει και την κίνηση της και η Ρωσία ώς απάντηση.


2ον) Επειδή ο ίδιος μου έχω ζήσει κάποια χρονάκια στην Ρωσία και πηγαίνω που και πού διακοπές, σας πληροφορώ ότι στο θέμα "αδέλφια" μεταξύ Ρωσίας και Σκόπια είναι ένα απο τα πολύ καλά ανέκδοτα που μπορείτε να πείτε σε κάποιον Ρώσο πολίτη και να τον κάνετε να γελάσει με την ψυχή του. Όσο για το θέμα των "διαρεύσεων" περί ιστορικών πληροφοριών που δείχνει την επανάσταση του 18ου αι. μ.Χ, ας πούμε ότι προσπαθώ να το πιστέψω.....Το θέμα είναι όμως ότι η Μακεδονία υπάρχει πολύ πρίν τον 18ο αι. μ.Χ...Οπότε κάτι χιλιάδες χρονάκια ιστορίας της Μακεδονίας σύμφωνα μ'αυτή την φήμη, κάνουν φτερά...οεο; Γι'αυτό ας μην βασιζόμαστε σε φήμες αλλά σε έγκυρες πληροφορίες που όντως τεκμηριώνονται και ας μην προτρέχει η γλώσσα τον νού και της νοημοσύνης μας.


3ον) Τα σκόπια παίζουν MONOPOLY στην κυριολεξία και ουδέ έχουν επαφή με την πραγματικότητα και την λογική. Χτίζουν δικές τους Καμάρες, αεροδρόμια με ονομασίες αρχαίων Ελλήνων και μόλις ανακάλυψαν ότι...οι ίδοι τους ανακάλυψαν και την Αμερική...αλίμονο! Και όσο για το ότι δεν τα έχουν καλά με τις ΗΠΑ, ας γελάσω και ας ξαναγελάσω. Μέγας χορηγός τους είναι ο μεγαλοκαρχαρίας και οικονομικός παγκοσμίος τρομοκράτης, George Sorros ο οποίος έχει την πλήρη βοήθεια (σε όλα τα επίπεδα) απο τις ΗΠΑ (μιας και είναι απο τις "κατσαρίδες" που ελέγχουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ). Και το εάν είναι χαζοί πραγματικά δεν θέλω να το σχολιάσω (χαζοί υπο την έννοια στρατηγικών κινήσεων και διπλωματικών λύσεων). Όσο για τους Αλβανούς, ουδέ σχόλιο μιας και η Αλβανία ήταν αν έκαθεν προτεκτοράτο των ΗΠΑ και πάντα πιστοί ΥΠΗΚΟΟΙ τους.


4ον) Η Ρωσία ηταν είναι και θα έιναι πάντα μια Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα και πάντα στήριζε την Ελλάδα. Η παραγραφός που λέει για την δυσαρέσκεια της στροφής της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ είναι λάθος. Η δυσαρέσκεια της Ρωσίας είναι απένταντι στα χαζοχαρούμενα του ΠΑΣ(Τ)ΟΚ και κυρίως του Jeffrey aka ΓΑΠ aka Λεφτά Υπάρχουν, που ακούνε πιστά τα αμερικλανάκια και τα παιδάκια-σιωνιστές και κάνουν την πάπια όταν είναι να πάρουν οι ίδιοι τους σοβαρές αποφάσεις που καίνε την χώρα μας. Η γνώμη μου, απλά ο Πούτιν βλέπει ότι δεν βγάζει άκρη με τον ΓΑΠ, οπότε μάγκας που είναι θα μπεί στα μουλοχτά απο την "πίσω" πόρτα της Ελλάδας όπου και δεν θα τον καταλάβει κανένα αρπακτικό και θα κάνει αυτό που τόσες αιώνες λένε οι γραφές.


Σχέδιο Θεού εκτελείται εδώ αγαπητοί αναγνώστες. Και όσοι δεν πιστεύετε, δεν μπορείτε ή δεν θέλετε, σας υπόσχομαι ότι σε πολύ λίγο καιρό θα πιστέψετε...και δεν θα το πιστεύετε ;)


Η γνώμη μου προς τον Πετράκη: Φιλέ μου, καλή η σκέψη σου και συμμερίζομαι κάποια πράγματα που λές αλλά ασχέτως απο αυτά που κάπιοι επιτήδιοι θέλουν να ακούγονται και να γράφονται σε διάφορα Forums και Sites, βλέπε πάντα όχι μόνο την μία πλευρά των πραγμάτων, ούτε των δύο αλλά όλες τις πλευρές. Και η Ελλάδα δεν χρειάζετε να κοιτάξει μακρύτερα για να βγεί απο τον βούρκο στον οποίο επίτηδες την βύθισαν, επειδή ίσα ίσα γι'αυτό φτάσαμε εδώ που ήμασταν, επειδή κοιτούσαμε πάντα μακρία και απόμερα και δεν κοιτούσαμε ποτέ στο ίδιο μας τον τόπο...δεν κοιτούσαμε ποτέ αυτό που ήταν μπροστά μας, αυτό που ήταν κάτω ακριβώς απο τα πόδια μας. Και απο τους μόνους που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε βοήθεια, ενίσχυση ή όπως θές πές το, είναι αυτοί οι οπίοι που κατάφεραν αυτό που δεν μπορέσαμε εμείς. (Βλέπε Πούτιν και την άνοδο της Ρωσίας)


Φιλικά


Ελεύθερος Σκεπτόμενος Άνθρωπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου