Σάββατο 9 Απριλίου 2011

"ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ"



  1638614Ο Αμερικανός Στρατηγός, Κάρτερ Χαμ, δήλωσε, χθες, ότι το Κογκρέσο, ενώ μπορεί να στείλει παράλληλα μια παγκόσμια δύναμη εισβολής, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών στρατευμάτων, στη Λιβύη, μπορεί να μην είναι «ιδανική» λύση, είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθεί ότι η CIA οργάνωσε τους αντάρτες της Αλ Κάιντα.

Η χρήση της διεθνούς δύναμης στο έδαφος της Λιβύης, είναι ένα πιθανό σχέδιο για την ενίσχυση των επαναστατών, που αγωνίζονται εναντίον του Καντάφι, όπως μεταδίδουν τα πρακτοερία AP και CBS.

«Υποψιάζομαι ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια εξέταση της εν λόγω προοπτικής", απάντησε ο Στρατηγός, όταν ρωτήθηκε -ευθέως- για τα επίγεια στρατεύματα.
"Η προσωπική μου άποψη, σε αυτό το σημείο, είναι ότι αυτή η λύση δεν είναι ίσως η ιδανική περίσταση", πρόσθεσε.

Ο Χαμ παραδέχτηκε ότι οι αντάρτες είναι ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι, για να πετύχουν αποφασιστική νίκη στη βόρεια αφρικανική χώρα.
Τον περασμένο μήνα, ο Ομπάμα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, δεν θα στείλουν στρατεύματα στη Λιβύη, ενώ και ο υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, απέκλεισε επίσης τη χρήση των χερσαίων δυνάμεων.

Οι Νεοσυντηρητικοί, όμως, έχουν ζητήσει πλήρη στρατιωτική αντίδραση στη Λιβύη. Ο Bill Kristol, μιλώντας στο Fox News, είπε ότι δεν αποκλείεται, λίγες ημέρες μετά την αεροπορική εκστρατεία, να αρχίσουν υπάρξει αντίθεση με τον πρόεδρο, όσον αφορά την αποστολή στρατευμάτων, ανεξάρτητα από τη δέσμευση του Ομπάμα να μην στείλει στρατεύματα.

Πηγή: www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου