Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ!!! (Ανέκδοτο)

Είναι που λέτε ο Τοτός στο σχολείο και τυχαίνει να είναι και ο πιο άξιος και άριστος μαθητής. Η διεύθυνση του σχολείου έχει πάρει ειδοποιήση απο το υπουργείο Παιδίας Κ Διά Βίου Μαθήσεως ότι θα αποστείλει τον γενικό επιθεωρητή, να τιμήσει και να βραβεύσει τα παιδιά του σχολείου και κυρίως για να συγχαρεί τον καλύτερο μαθητή. Η δασκάλα του Τοτού, αποφασίζει ότι, μιάς και είναι ο εξυπνότερος και ο πιο ταλαντούχος απ'όλους, να απονέμει στον επιθεωρητή μία δέσμη με λουλούδια και ταυτόχρονα να συνδιαστεί και η βράβευση του απο τον  επιθεωρητή του υπυργείου.

Οπότε πιάνει η δασκάλα τον Τοτό και τον ενημερώνει για την διαδικασία που θα επακολουθήσει.

-"Τοτέ, είσαι ο πιό έξυπνος και ταλαντούχος, οπότε εσύ θα υποδεχθείς τον επιθεωρητή στο τέλος των απονομών των μαθητών και θα του παραδώσεις την ανθοδέσμη"

-"Μάλιστα κυρία"  απαντάει ο Τοτός.

-"Επίσης Τοτέ, όταν ο επιθεωρητής την παραλάβει την ανθοδέσμη θα σε ρωτήσει, ποιός είναι ο πατέρας σου. Εσύ θα του απαντήσεις, η Εθνική μας Κυβέρνηση"

-"Μάλιστα κυρία" 

-"Έπειτα θα σε ρωτήσει, ποιά είναι η μητέρα σου και εσύ θα του απαντήσεις, η Ελλάδα"

-"Μάλιστα κυρία" ξαναπαντάει ο Τοτός.

Με τα πολλά, φτάνει η μεγάλη μέρα, ξεκινάει η εκδήλωση, εμφανίζεται ο επιθεωρητής, λέει τα δικά του βραβεύει τους μαθητές και τελικά φτάνει η σειρά του Τοτού...

Ανεβαίνει στην πλατφόρμα του σχολικού θεάτρου και παραδίδει την ανθοδέσμη στον επιθεωρητή. Ο επιθεωρητής γνωρίζοντας για τον Τοτό του απευθύνει τις ερωτήσεις. "Ποιός είναι ο πατέρας σου παιδί μου;" "Η Εθνική μας Κυβέρνηση κύριε επιθεωρητά" "και ποιά είναι η μητέρα σου παιδί μου;" "Η Ελλάδα κύριε επιθεωρητά"
Ο επιθεωρητής κατασυγκινημένος με τον Τοτό και τις απαντήσεις του, του απονέμει το βραβείο και τον συγχαίρει τον ίδιο αλλά και το σχολείο του, ώς το καλύτερο.

Αφού τελείωσε η γιορτή, η δασκάλα χαρούμενη και ικανοποιημένη απο τον Τοτό, αποφασίζει να τον αποδεσμεύσει νωρίτερα απο την ώρα του και να τον αφήσει να πάει σπίτι του. Φτάνωντας στο σπίτι ο Τοτός, τον πιάνει πείναι. Αρχίζει να ψάχνει το ψυγείο...Τίποτα...Τον φούρνο..πάλι τίποτα...με τα πολλά όλα τα ράφια και τα ντουλάπια και φαϊ να φάει δεν βρήκε. -Εν τω μεταξύ, οι γονείς του Τοτού γνωρίζοντας ότι ο Τοτός θα αργήσει να έρθει, εκμεταλεύτηκαν την απουσία του για να...ξεδώσουν και αυτοί σαν ζευγάρι- Οπότε ο Τοτός αφού δεν βρήκε τίποτες να φάει, λέει "Γαμώτο μόνο νερό θα πιώ απόψε;" Και έτσι όπως προχωράει προς το δωμάτιο του, βλέπει μια μικρή χαραμάδα στην πόρτα των γονιών του και βλέπει τον πατέρα του να του πηδάει την μάνα.

Αγανακτισμένος λοιπόν λέει: "Κοίτα να δείς...Η Εθνική μας Κυβέρνηση γαμάει την Ελλάδα και ο λαός δεν έχει να φάει"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου