Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

κατάσταση εκτραχύνεται. Η Τρόϊκα αποθρασύνεται. Ζητάνε εγγυήσεις τις ΔΕΚΟ και απαιτούν απολύσεις αορίστου στο Δημόσιο.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ. 

Η τρόικα ζητάει εγγυήσεις για νέο δάνειο στην Ελλάδα – Στο τραπέζι μέχρι και υποθήκευση ακινήτων ή δημοσίων επιχειρήσεων. Μετά από 2.500 χρόνια μήπως κινδυνεύει και η Ακρόπολη; Εμ βέβαια. Αφού το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης και του Γ. Παπανδρέου ήταν να μετατρέψει το χρέος της χώρας, από χρέος προς ιδιώτες και τράπεζες, σε διακρατικό χρέος με εγγυήσεις και με εκχώρηση της διοίκησης, τότε καλά να πάθουμε. Το ότι ήδη στο μνημόνιο έχει συμφωνηθεί το ξεπούλημα της Εθνικής Κληρονομιάς, μας αφήνει όλους αδιάφορους και απαθείς; Αυτό και αν είναι επίτευγμα. Δεν βαριέσαι. Εμείς είμαστε πιο έξυπνοι από τους άλλους Ευρωπαίους. Εμείς τους διαδώσαμε τον πολιτισμό. Εμείς προτιμάμε να “θάψουμε” εν γνώσει μας το μέλλον των παιδιών μας και να αντιδρούμε μόνο για το τσιγάρο στα μαγαζιά και να βγαίνουμε στους δρόμους μόνο αν δεν δώσουν έγκριση στην ομάδα μας να συνεχίσει να παίζει στο θέατρο σκιών της πρώτης εθνικής.

Να μου πεις, και τι να κάναμε; Αφού εμείς το φτάσαμε έως εκεί. ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. Ότι φταίμε γιατί ζούσαμε ως νεόπλουτοι και με δανεικά, είναι αλήθεια. Όμως ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ την φοροδιαφυγή να γίνει νόμος (άνω του χρέους η ετήσια φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή). ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ ΕΜΕΙΣ οπλικά συστήματα με 200% κέρδος λες και είχαμε πόλεμο. ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ τις συμβάσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες και για τα Νοσοκομεία. ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ τις περιουσίες των ασφαλιστικών ταμείων και του δημοσίου σε απαξίωση. ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή και βιομηχανία να φύγει εκτός Ελλάδος, ούτε τους επενδυτές που έκλεισαν και μετακόμισαν προς Βαλκάνια και Τουρκία.

Και εν πάσει περιπτώσει, άσε μας εμάς. Εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση, ούτε πληρωνόμαστε για να κάνουμε εμείς αυτή τη δουλειά.

Και μια και μιλάμε για περικοπές……αλήθεια τι εκπροσωπεί στις μέρες μας ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας; Από τη μια κοιτάει απαθής και κάπου κάπου βγαίνει ως Πυθία και κάνει δηλώσεις (και παίρνει 30.000 το μήνα για αυτό). Και από την άλλη, μας στοιχίζει 1.500.000 το χρόνο (και δεν είναι καν Πυθία). — Loutraki One

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου